Sacherova torta
Suroviny:
6 vajec, 210 g masla, 210 g práškového cukru, 210 g čokolády, 165 g hladkej múky, 2 ks vanilkového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g kryštálového cukru, 125 ml vody, 150 g čokolády
Postup:
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli(nie horúcu), vymiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
Formu na tortu vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku vrchom nadol- vyrovná sa povrch a ľahšie sa nanáša glazúra. Otočíme a vychladnutú tortu prekrojíme jedenkrát, naplníme horúcim marhuľovým lekvárom.
Glazúra: uvaríme cukor s vodou,čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený.
Glazúrov polejeme celú tortu. Ozdobíme šlahačkou.
Prajeme dobrú chuť :)