Tiramisu

Suroviny:

5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 250 g mascarpone, 500 ml silnej uvarenej kávy, 100 ml likéru, dlhé piškóty

Postup:

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.Ešte lepší efekt dosiahneme ak ich vyšľaháme nad parou .Do vyšľahanej peny pridáme mascarpone a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh.

Uvaríme silnú kávu do ktorej pridáme trochu cukru a likér amareto.Piškóty opatrne a hlavne rýchlo namáčame v káve a ukladáme do formy alebo na plech.Na piškóty natrieme polovicu pripraveného krému .Poukaladáme dalšie namočené piškóty a opäť natrieme krémom.

Nakoniec posypeme kakaom alebo postrúhame čokoládou. Dáme do chladničky najlepšie na 24 hodín.

 

Prajeme dobrú chuť :)