Jahňacie Rošun

Suroviny:

400 g jahňacieho mäsa (bez tuku)
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
olej
4 g zázvoru
štipka mletej koreniny - jeera (u nás rímska rasca)
koriander
kurkuma
1 g masala
1 ks kardamónu
1 bobkový list
1 malý kus celej škorice
soľ

Postup:

Na rozpálený olej pridajte cesnak, cibuľu nakrájanú na malé kocky a opražte dozlatista. Pridajte čerstvo pretlačený zázvor, bobkový list, celú škoricu, kardamon, ostatné koreniny, jahňacie mäso a za stáleho miešania asi 5min. popražte. Pridajte 4 dl vody a duste až kým mäso nezmäkne.

TIP: Ako prílohu odporúčame dusenú ryžu, alebo indické placky (roti alebo chapati). Podľa tradičného indického stolovania hlavné jedlo a príloha sa podávajú zvlášť a každý si priberá na svoj tanier podľa chuti.

 

Prajeme Vám dobrú chuť :)