Koložvárska kapusta
08.12.2011 19:02
Suroviny: | 600g bravčového pliecka, 100g cibule, olej, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, 600g kyslej kapusty, 250g ryže, 200g vareného údeného bôčika, 250g klobásy, 3dl kyslej smotany |
Postup: | Bravčové pliecko opláchneme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno pokrájame a opražíme na oleji. Pridáme papriku, pokrájané mäso, osolíme a okoreníme. Za občasného podlievania horúcou vodou udusíme do mäkka. Kyslú kapustu udusíme vo vlastnej šťave. Ryžu zvlášť uvaríme alebo udusíme obvyklým spôsobom. Ohňovzdornú nádobu vyložíme kapustnými listami alebo vyastíme a naplníme vrstvou kyslej kapusty. Na kyslú kapustu dáme vrstvu ryže a uduseného mäsa. Pridáme časť pokrájaného bôčika a kolieska klobásy. Postup opakujeme do spotrebovania všetkých pripravených potravín. Povrch pokryjeme kyslou kapustou a zalejeme smotanou. Popicháme vidličkou, aby sa smotana dostala do nižších vrstiev. Povrch môžeme pokryť sparenými kapustnými listami a dáme do rúry piecť asi na 45 minút. |
Foto: |
![]() |