Parížske rožky
08.12.2011 19:03
Suroviny: | ROŽKY: 4 bielka, 300g práškového cukru, 150g mletých orechov, 30g hladkej múky, PLNKA: 3 dl mlieka, 1 vanilkový cukor, 100g kryštálového cukru, 1 zlatý klas (krémový prášok), 4 žĺtky, 250g masla, 150g práškového cukru |
Postup: | ROŽKY: bielka, práškový cukor a orechy miešame nad parou asi 10 minút. Pridáme hladkú múku a zamiešame, necháme vychladnúť. Potom robíme malé rožky, ktoré ukladáme na plech vedľa seba. PLNKA: mlieko, vanilkový cukor, kryštálový cukor, zlatý klas a žĺtky zmiešame a uvaríme do husta, necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme maslo vymiešané s práškovým cukrom. Takto vzniknutý krém použijeme na zdobenie rožkov striekačkou (sáčkom). Parížske rožky nakoniec polejeme (pokvapkáme) čokoládou. |