Bryndzové halušky

Suroviny:

500 g očistených zemiakov, 300 g hladkej múky, soľ, 250 g bryndze, 60 g cibule, 80 g údenej slaniny, kôpor, pažítka

Postup:

Očistené surové zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou a soľou. Časť cesta dáme na dosku (lopár) a nožom hádžeme do vriacej osolenej vody. Uvarené halušky vyberieme, premiešame s bryndzou a polejeme opraženou cibuľou. Cibuľu opražíme na slanine pokrájanej na malé rezančeky. Druhá alternatíva spočíva v podaní rozmiešanej bryndze na vrch halušiek, ktoré polejeme opraženou slaninou. Namiesto cibule môžeme nakoniec pridať pažítku alebo kôpor posekaný nadrobno. Podávame s kyslým alebo acidofilným mliekom.ň

Prajeme Vám dobrú chuť :)