Archív článkov
Suppli
08.12.2011 17:33
1 1/2 dlouhozrnné rýže,
15 g másla,
1 malá cibule nakrájená,
1/4 hrnku suchého vína,
1 hrnek horké vody,1 kuřecí pol. kostka,špetka šafránu,sůl a pepř podle chuti,15 g extra másla,1 lžíce nastrouhaného...
Lasagne
08.12.2011 17:32
Potrebujeme:
Bolonská omáčka: 1 PL olivového oleja, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 kg mletého mäsa, 1/4 kg olúpaných paradajok v plechovke (celých alebo nakrájaných), 2 PL paradajkového pretlaku, 4 PL červeného vína, 1 PL sušenej bazalky, soľ, čerstvo namleté korenie, Syrová omáčka:...
Fusilli
08.12.2011 17:31
Potrebujeme:
1 balenie cestovín, maslo, cibuľu alebo pór, 250 g kuracieho mäsa, 2 zelené papriky, 250 g šampiňónov, cesnak, čerstvú bazalku, soľ, kari korenie, chilli podľa chuti, paradajky, olivy, parmezán
Ako na to:
Na masle speníme cibuľku alebo pór a pridáme kúsky kuracieho mäsa...
Cannelloni
08.12.2011 17:29
SUROVINY NA PLNKU
250 g mrazeného lístkového špenátu
250 g syru Ricotta
2 strúčiky cesnaku
3 PL strúhaného parmezánu
morská soľ
SUROVINY NA OMÁČKU
8 ks cannelloni (4 ks na osobu)
400 g konzerva krájaných...
Slovenské vianočné tradície a zvyky
05.12.2011 22:48
Slovensko patrilo vždy medzi najreligióznejšie krajiny Európy, preto aj predvianočné obdobie tu vlastne začínalo už koncom novembra, po Kataríne, keď bol vyhlásený adventný pôst. Štvortýždňové obdobie pred Vianocami sa volalo Advent. Vtedy boli zakázané spoločné zábavy, svadby, nesmelo sa ani...
Vianočné recepty
04.12.2011 00:04
Prichádzajú Vianoce. Vianočné pečenie je pre ne charakteristické. No štedro večerný stôl je vždý zaplnený tradičnými jedlami. Ako na nich ? Ako na to, aby to malo ten správny slovenský vianočný šmrnc? Poradíme Vám :)
Prvá správa
11.11.2011 13:02
Dnes bol spustený náš nový blog. Prosím sledujte ho, budeme sa snažiť prinášať vždy aktuálne informácie. Čítať správy tohto blogu je možné aj cez RSS kanál.
Nová akcia
11.11.2011 13:02
Toto je popis ukážkovej akcie. Môžete ju ľubovoľne editovať, prípadne odstrániť.
Záznamy: 11 - 18 zo 18